RETETA
1. PREPARARE ALUAT FRAGED | ||
Faina | 700 | g |
PATICREM | 400 | g |
Telemea sarata ± sare | 350 | g |
Bicarbonat stins cu otet | 1 | lingurita |
Total | 1450 | g |
• Se amesteca toate ingredientele pana la obtinerea unui aluat omogen, care se aseaza in forme de tarta. | ||
2. PREPARARE SOS BECHAMEL | ||
PATICREM | 250 | g |
Faina | 250 | g |
Lapte | 1500 | ml |
Smantana | 1000 | g |
Sare, piper | ||
Total | 3000 | g |
• Se caleste faina in margarina topita si se stinge cu lapte (fiert si racit sau pasteurizat). Se lasa pe foc pana la fierbere, amestecand continuu. • Se lasa la racit, se adauga smantana si se condimenteaza dupa gust. |
||
3. PREPARARE UMPLUTURA | ||
Sos bechamel | 3000 | g |
UMPLUTURA CU CIUPERCI/VARZA SI CIUPERCI/SPANAC | 6000 | g |
Total | 9000 | g |
• Se amesteca sosul bechamel cu umplutura sarata si se toarna in formele de tarta. Pentru un plus de gust se poate decora cu cascaval ras. • Coacere: 10 min/210° C |